Neohodnoceno

okrajovací nůž Paring Dellinger Samurai

Skladem
Kód: 310
998,98 Kč
Kategorie: Nože Dellinger
Celková délka: 205mm
Délka ostří: 100mm
Délka rukojeti: 105mm
Hmotnost: 104g

Tento univerzální drobný nůž je perfektní pomocník při okrajování, ořezávání a zdobení ovoce a zeleniny. Je dost silný i na špikování masa, ale docílíte s ním i přesného řezu. Díky jeho všestrannosti je nepostradatelný v kuchyni každého kuchaře.



 

Rozbouřené moře na čepeli ...

Čepel nožů ze série Dellinger Samurai je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor TINY WAVE připomínající rozbouřené moře. Tento vzor minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení materiálu k čepeli.

... a ta rukojeť

Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a je zdobena středovým mozaikovým nýtem se znakem samurajů. Materiál G-10 je velmi atraktivní a hodně žádaný. Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost. Mají speciálně navržený tvar záštity pro asijský úchop nože.


Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...

  •  Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
  • Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
  • Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
  • Vyrobeno v Číně


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.