Neohodnoceno

Nůž vykošťovací Boning 150 mm Dellinger Samurai

Skladem
Kód: 316
1 999,04 Kč
Kategorie: Nože Dellinger
Celková délka: 260mm
Délka ostří: 150mm
Délka rukojeti: 100mm
Hmotnost: 120g

Vykosťovací nůž má velmi tenkou dlouhou čepel. Díky tomu je zvláště účinný při řezání kostí ze všech druhů masa, ryb a drůbeže, oddělování kůže, chrupavek, svalové tkáně nebo šlach. Ostrá čepel umožňuje hluboké řezy a je schopna okrájet maso tak účinně, že nezbyde ani gram na kosti. Speciální tvar čepele umožňuje tomuto noži obejít i velké klouby. 



 

Rozbouřené moře na čepeli ...


Čepel nožů ze série Dellinger Samurai je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor TINY WAVE připomínající rozbouřené moře. Tento vzor minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení materiálu k čepeli.

... a ta rukojeť


Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a je zdobena středovým mozaikovým nýtem se znakem samurajů. Materiál G-10 je velmi atraktivní a hodně žádaný. Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost. Mají speciálně navržený tvar záštity pro asijský úchop nože.

 

Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...

  • Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
  • Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
  • Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! 
  • Vyrobeno v Číně.


Aby byl vždy ostrý ...

 
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.