nůž Chef 200 mm Dellinger Samurai
Kategorie: | Nože Dellinger |
---|---|
Délka rukojeti: | 115mm |
Délka ostří: | 200mm |
Celková délka: | 315mm |
Hmotnost: | 238g |
Tento nůž je ideální pro všestranné využití. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb, ovoce a zeleniny. Výše položený hrot Vám umožní i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů.
Rozbouřené moře na čepeli ...
Čepel nožů ze série Dellinger Samurai je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor TINY WAVE připomínající rozbouřené moře. Tento vzor minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení materiálu k čepeli.
... a ta rukojeť
Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a je zdobena středovým mozaikovým nýtem se znakem samurajů. Materiál G-10 je velmi atraktivní a hodně žádaný. Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost. Mají speciálně navržený tvar záštity pro asijský úchop nože.
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
- Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
- Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
- Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
- Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
- Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
- Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
- Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku
- Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.